Ynglingagatan 17,

Ynglingagatan 17,

Stockholm /Vasastan, Stockholms län

RUM: 6 rum och kök
BOAREA: 260 kvm
PRIS: 24,995,000.00 kr
AVGIFT: 11246 inkl värme, VA & kabel-tv (grundutbud)
TYP: Bostadsrätt
BYGGÅR: 1907

Varmt välkomna till denna magnifika lägenhet. Hela 260kvm, vilket gör detta otroligt sällsynt och unikt. Namnet Ynglingagatan hör till kategorin Fosterländska och historiska gatunamn och gatan sträcker sig mellan Sveavägen vid Sveaplan i öster och Dannemoragatan i väster och korsar även Hagagatan och Norrtullsgatan. Läget är centralt och levande. Vackra fastigheter pryder området med sin rika historia ifrån tidigt 1900-tal. Via adressen har du lika nära till folkliv, stadspuls och livliga intryck som tystnad och lugn kring Vanadislunden samt i Hagaparken med populära gångstråk, mysiga caféer och grönska, natur och fågelsång invid Brunnsviken. Det är alltså i detta drömområde denna sensationella våning saluförs, i en fastighet som bebotts utav både Albert Engström och konsertpianisten Jan Eyron. Hela atmosfären ifrån entrén ut på bostadens två privata balkonger präglas av dess välbevarade detaljer i jugendstil. Arkitekturen har hämtat karaktärsdrag både från tidlös sekelskifte samt från nationalismens konstnärliga uttryck. Golven kläs av genomgående, vacker fiskbensparkett och likt en fyr för inspiration förser olika färgteman vardera rum. Originaldetaljer är självklart bevarade i form av stuckaturer, spröjsade fönsterpartier samt ståtliga pardörrar. Du får även en smak utav tidsenligt snickeri då bostaden bjuder på öppen spis, hög väggstuckatur samt takrosetter. Den häpnadsväckande planlösningen har sin mittpunkt kring den vackra entréhallen vilken genom stora öppningar ger en välkomnande vy utöver resterande rum. Den höga takhöjden ger elegans och ett enastående ljusinsläpp, till vilket också bostadens alla fönsterpartier bidrar, varav ett beläget i ett vackert burspråk. Skjutbara pardörrar med imponerade dörrspeglar låter dig träda genom varje rum. Matsalen har under sin livstid besökts utav många celebriteter och högt uppsatta politiker så som Olof Palme, samtliga Nicaraguas presidenter under perioden 1980-2004, Sten Andersson, Fidel Castro, samt artisterna Björn Afzelius och Agnetha Fältskog m fl. Salongen ligger i anslutning till ett avkopplande allrum, likt en lounge med öppen spis i exklusiv marmor. Intill har du det stora vardagsrummet, effektivt placerat för att skapa en inbjudande social del vid bjudning och familjära tillställningar. Sovrummen, varav det största utgör en yta på närmare 30 kvm är sobert inredda enligt tidsperiodens mer sparsmakade ideal. Wow-faktorerna är många… men bostadens två badrum är något utöver det vanliga. Vad sägs om platsbyggd jacuzzi, dubbelhandfat och helkaklade duschhörnor? Du har även en gäst-WC i lägenheten, vilket utgör den 3dje toaletten i bostaden.Trygghet ligger även i den stabila föreningen fastigheten tillhör. Kostnaderna har kunnat hållas nere i och med att teknisk- och ekonomisk förvaltning sköts av föreningen själva.

PLANLÖSNING

Entré med lounge
En storslagen entré välkomnar dig in i våningen. Genomgående fiskbensparkett och en takhöjd på drygt 3 meter. Väggarna kläs i tidstypisk stuckatur, vilket sträcker sig längst de dörrspegelförsedda innerdörrarna. Entrén öppnar upp lägenheten mot övriga rum. En avkopplande lounge-del tillhör den rymliga ytan. Plats att inreda framför den ståtliga öppna spisen, denna i exklusiv sten.

Balkong
Till höger om entrén har du den första mysiga balkongen. På hög höjd, insmugen i fastighetens fasad är du skyddad mot insyn med vy över innergården.

Sovrum 1
Rymligt sovrum som finns intill entréhallen och har plats för säng och annat valfritt möblemang beroende på stil och behov. Stort fönsterparti med charmiga detaljer som bjuder på utsikt över omgivningen. Här finns det gott om garderober med utrymme för kläder, skor och annat personligt att förvara på båda sidor om väggarna. Tapeterna på väggarna har en jordnära kulör och taket är vitmålat. Här finns det plats att montera en större säng och annat möblemang efter stil och smak.

Vardagsrum
Genom pardörrarna vid entréhallen kommer man vidare till vardagsrummet som har tidstypiska detaljer såsom bröstpaneler och andra detaljer på bland annat fönsterpartiet som ger mycket charm och känsla över det hela. Här finns det plats för soffgrupp och annat socialt möblemang för att skapa en central del i hemmet att umgås med nära och kära. Golvet är belagt med vacker fiskbensparkett som har bevarats från dåtiden.

Salong
Bostadens mittpunkt bjuder på en stor och luftig yta som idag används som matsal. Det charmiga burspråket med detaljrika fönster ger stil och klass till rummet samt ljus från olika vinklar. Vacker fiskbensparkett på golvet som skapar ett mönster som är bland det första ögat fångar. Finns plats att montera ett större matsalsbord med tillhörande stolar för att ha en central del i hemmet.

Inre hall
En rymlig inre hall med serveringsgång och balkong med morgonsol ansluter till såväl köket som till salongen samt sovrum 2 och 3. Här finns plats för ytterligare sociala ytor, eller varför inte familjens all- och mysrum.

Sovrum 2
Längst in i våningen hittar vi ytterligare ett sovrum som har en egen ingång till duschrummet intill. Här finns det plats för en större dubbelsäng och annat valfritt möblemang. Det går även bra att montera garderober eller byråer för att förvara kläder och andra persedlar. Golvet är belagt med vacker fiskbensparkett som har bevarats från dåtiden. Stort fönsterparti på väggen som släpper in ljus på dagen och bjuder på utsikt över innergården.

Kök
Stilrena material- och kulörval på kökssnickerierna, bänkskivan samt den maskinella utrustningen i köket. De ljusa luckorna kombinerar snyggt med den mörka bänkskivan i mattslipad granit som omger bänkskåpen och stänkskyddet längs köksväggen i vitt. Köket är utrustat med moderna rostfria vitvaror såsom kyl- och frysskåp, inbyggd ångugn, underlimmad häll, köksfläkt, dubbla diskhoar på var sin sida av köket samt integrerad diskmaskin. Stort fönsterparti på ena väggen som släpper in rikligt med ljus på dagen och har utsikt över innergården. Golvet är belagt med mörkt plankgolv och övriga väggar är vitmålade. Köket har vattenburen golvvärme installerad för ökad komfort.

Arbetsrum
Intill köket finns i dagsläget ett kontor som används av familjen för diverse ärenden. Det går mycket bra att omvandla detta rum till ett sovrum om så önskas med säng och tillhörande möblemang för att skapa en avkopplande del i hemmet. Rummet har tapeter i jordnära kulör och stort fönsterparti med detaljer som släpper in ljus på dagen samt ger charm till rummet.

Sovrum 3
Intill salongen finns master bedroom med egen ingång till både dusch- och badrummet. Väggarna har röda tapeter och golvet har fiskbensparkett som följer vidare från salongen. Stort fönsterparti med bågade detaljer som släpper in ljus på dagen och har utsikt mot gatan. Här finns det plats för dubbelsäng och annat möblemang såsom byrå, garderob eller annan detalj.

Gäst WC
Praktisk gäst-toalett vid entrédörren med vitt kakel på väggarna upp till hälften och resterande delar av väggarna är vitmålade. Gäst-WC är inrett med handfat, rund spegel och wc-stol.

Badrum
Våningens master bedroom har ett privat badrum med inkaklat badkar med olika funktioner för att ge en behaglig upplevelse. Rektangulärt vädringsfönster som släpper in ljus på dagen och för att släppa in frisk luft när det blir varmt av baden. Övrig inredning består av wc-stol, större infälld spegel med belysning, bred kommod med vita luckor, dubbla handfat, elegant bänkskiva som omger kommoden i natursten röd marmor samt en duschhörna med glasblock och glasvägg som stänkskydd. Badrummet har elburen golvvärme installerat för komfort och golvbeläggningen utgörs av sjösten.

Duschrum
Detta badrum nås från båda sovrummen som är belägna längst in i bostaden. Golvet är belagt med sjöstensplattor i grön kulör som övergår till större plattor i japansk sättning för att avslutningsvis hitta cremefärgade plattor vid taket. Duschrummet är inrett med dubbla handfat bredvid varandra på bänkskivan i grön marmor, enorm kommod med lådor i trä för badrumsartiklar, handdukstork, större infälld bågad spegel, wc-stol, badrumsskåp med luckor i trä som innehåller en praktisk tvättmaskin. Vid ena hörnet finns duschhörnan som har kaklade väggar samt glasvägg som stänkskydd. Badrummet har elburen golvvärme installerat för komfort.

Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Extra kontakt

Karta

Ynglingagatan 17, STOCKHOLM

Beskrivning

Varmt välkomna till denna magnifika lägenhet. Hela 260kvm, vilket gör detta otroligt sällsynt och unikt. Namnet Ynglingagatan hör till kategorin Fosterländska och historiska gatunamn och gatan sträcker sig mellan Sveavägen vid Sveaplan i öster och Dannemoragatan i väster och korsar även Hagagatan och Norrtullsgatan. Läget är centralt och levande. Vackra fastigheter pryder området med sin rika historia ifrån tidigt 1900-tal. Via adressen har du lika nära till folkliv, stadspuls och livliga intryck som tystnad och lugn kring Vanadislunden samt i Hagaparken med populära gångstråk, mysiga caféer och grönska, natur och fågelsång invid Brunnsviken. Det är alltså i detta drömområde denna sensationella våning saluförs, i en fastighet som bebotts utav både Albert Engström och konsertpianisten Jan Eyron. Hela atmosfären ifrån entrén ut på bostadens två privata balkonger präglas av dess välbevarade detaljer i jugendstil. Arkitekturen har hämtat karaktärsdrag både från tidlös sekelskifte samt från nationalismens konstnärliga uttryck. Golven kläs av genomgående, vacker fiskbensparkett och likt en fyr för inspiration förser olika färgteman vardera rum. Originaldetaljer är självklart bevarade i form av stuckaturer, spröjsade fönsterpartier samt ståtliga pardörrar. Du får även en smak utav tidsenligt snickeri då bostaden bjuder på öppen spis, hög väggstuckatur samt takrosetter. Den häpnadsväckande planlösningen har sin mittpunkt kring den vackra entréhallen vilken genom stora öppningar ger en välkomnande vy utöver resterande rum. Den höga takhöjden ger elegans och ett enastående ljusinsläpp, till vilket också bostadens alla fönsterpartier bidrar, varav ett beläget i ett vackert burspråk. Skjutbara pardörrar med imponerade dörrspeglar låter dig träda genom varje rum. Matsalen har under sin livstid besökts utav många celebriteter och högt uppsatta politiker så som Olof Palme, samtliga Nicaraguas presidenter under perioden 1980-2004, Sten Andersson, Fidel Castro, samt artisterna Björn Afzelius och Agnetha Fältskog m fl. Salongen ligger i anslutning till ett avkopplande allrum, likt en lounge med öppen spis i exklusiv marmor. Intill har du det stora vardagsrummet, effektivt placerat för att skapa en inbjudande social del vid bjudning och familjära tillställningar. Sovrummen, varav det största utgör en yta på närmare 30 kvm är sobert inredda enligt tidsperiodens mer sparsmakade ideal. Wow-faktorerna är många… men bostadens två badrum är något utöver det vanliga. Vad sägs om platsbyggd jacuzzi, dubbelhandfat och helkaklade duschhörnor? Du har även en gäst-WC i lägenheten, vilket utgör den 3dje toaletten i bostaden.Trygghet ligger även i den stabila föreningen fastigheten tillhör. Kostnaderna har kunnat hållas nere i och med att teknisk- och ekonomisk förvaltning sköts av föreningen själva.

Entré med lounge
En storslagen entré välkomnar dig in i våningen. Genomgående fiskbensparkett och en takhöjd på drygt 3 meter. Väggarna kläs i tidstypisk stuckatur, vilket sträcker sig längst de dörrspegelförsedda innerdörrarna. Entrén öppnar upp lägenheten mot övriga rum. En avkopplande lounge-del tillhör den rymliga ytan. Plats att inreda framför den ståtliga öppna spisen, denna i exklusiv sten.

Balkong
Till höger om entrén har du den första mysiga balkongen. På hög höjd, insmugen i fastighetens fasad är du skyddad mot insyn med vy över innergården.

Sovrum 1
Rymligt sovrum som finns intill entréhallen och har plats för säng och annat valfritt möblemang beroende på stil och behov. Stort fönsterparti med charmiga detaljer som bjuder på utsikt över omgivningen. Här finns det gott om garderober med utrymme för kläder, skor och annat personligt att förvara på båda sidor om väggarna. Tapeterna på väggarna har en jordnära kulör och taket är vitmålat. Här finns det plats att montera en större säng och annat möblemang efter stil och smak.

Vardagsrum
Genom pardörrarna vid entréhallen kommer man vidare till vardagsrummet som har tidstypiska detaljer såsom bröstpaneler och andra detaljer på bland annat fönsterpartiet som ger mycket charm och känsla över det hela. Här finns det plats för soffgrupp och annat socialt möblemang för att skapa en central del i hemmet att umgås med nära och kära. Golvet är belagt med vacker fiskbensparkett som har bevarats från dåtiden.

Salong
Bostadens mittpunkt bjuder på en stor och luftig yta som idag används som matsal. Det charmiga burspråket med detaljrika fönster ger stil och klass till rummet samt ljus från olika vinklar. Vacker fiskbensparkett på golvet som skapar ett mönster som är bland det första ögat fångar. Finns plats att montera ett större matsalsbord med tillhörande stolar för att ha en central del i hemmet.

Inre hall
En rymlig inre hall med serveringsgång och balkong med morgonsol ansluter till såväl köket som till salongen samt sovrum 2 och 3. Här finns plats för ytterligare sociala ytor, eller varför inte familjens all- och mysrum.

Sovrum 2
Längst in i våningen hittar vi ytterligare ett sovrum som har en egen ingång till duschrummet intill. Här finns det plats för en större dubbelsäng och annat valfritt möblemang. Det går även bra att montera garderober eller byråer för att förvara kläder och andra persedlar. Golvet är belagt med vacker fiskbensparkett som har bevarats från dåtiden. Stort fönsterparti på väggen som släpper in ljus på dagen och bjuder på utsikt över innergården.

Kök
Stilrena material- och kulörval på kökssnickerierna, bänkskivan samt den maskinella utrustningen i köket. De ljusa luckorna kombinerar snyggt med den mörka bänkskivan i mattslipad granit som omger bänkskåpen och stänkskyddet längs köksväggen i vitt. Köket är utrustat med moderna rostfria vitvaror såsom kyl- och frysskåp, inbyggd ångugn, underlimmad häll, köksfläkt, dubbla diskhoar på var sin sida av köket samt integrerad diskmaskin. Stort fönsterparti på ena väggen som släpper in rikligt med ljus på dagen och har utsikt över innergården. Golvet är belagt med mörkt plankgolv och övriga väggar är vitmålade. Köket har vattenburen golvvärme installerad för ökad komfort.

Arbetsrum
Intill köket finns i dagsläget ett kontor som används av familjen för diverse ärenden. Det går mycket bra att omvandla detta rum till ett sovrum om så önskas med säng och tillhörande möblemang för att skapa en avkopplande del i hemmet. Rummet har tapeter i jordnära kulör och stort fönsterparti med detaljer som släpper in ljus på dagen samt ger charm till rummet.

Sovrum 3
Intill salongen finns master bedroom med egen ingång till både dusch- och badrummet. Väggarna har röda tapeter och golvet har fiskbensparkett som följer vidare från salongen. Stort fönsterparti med bågade detaljer som släpper in ljus på dagen och har utsikt mot gatan. Här finns det plats för dubbelsäng och annat möblemang såsom byrå, garderob eller annan detalj.

Gäst WC
Praktisk gäst-toalett vid entrédörren med vitt kakel på väggarna upp till hälften och resterande delar av väggarna är vitmålade. Gäst-WC är inrett med handfat, rund spegel och wc-stol.

Badrum
Våningens master bedroom har ett privat badrum med inkaklat badkar med olika funktioner för att ge en behaglig upplevelse. Rektangulärt vädringsfönster som släpper in ljus på dagen och för att släppa in frisk luft när det blir varmt av baden. Övrig inredning består av wc-stol, större infälld spegel med belysning, bred kommod med vita luckor, dubbla handfat, elegant bänkskiva som omger kommoden i natursten röd marmor samt en duschhörna med glasblock och glasvägg som stänkskydd. Badrummet har elburen golvvärme installerat för komfort och golvbeläggningen utgörs av sjösten.

Duschrum
Detta badrum nås från båda sovrummen som är belägna längst in i bostaden. Golvet är belagt med sjöstensplattor i grön kulör som övergår till större plattor i japansk sättning för att avslutningsvis hitta cremefärgade plattor vid taket. Duschrummet är inrett med dubbla handfat bredvid varandra på bänkskivan i grön marmor, enorm kommod med lådor i trä för badrumsartiklar, handdukstork, större infälld bågad spegel, wc-stol, badrumsskåp med luckor i trä som innehåller en praktisk tvättmaskin. Vid ena hörnet finns duschhörnan som har kaklade väggar samt glasvägg som stänkskydd. Badrummet har elburen golvvärme installerat för komfort.

Fakta

Byggnaden

Byggnadstyp: Flerbostadshus

Byggnadsår: 1907

Fönster: 2-glas

Uppvärmning: Fjärrvärme

Typ av ventilation: Självdrag

Energiprestanda: 0

Datum: 2010-02-19T00:00:00

Energiklass: None

Allmänt om fastigheten

Andel i Föreningen: 15.105

Föreningen

Föreningen: Brf Odin 15 bildades år 2004 och är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler i entréplan. Bredband 100 Mbit (via Telenor) och analogt TV-utbud (via ComHem) ingår i avgiften. Det går att komplettera med ökad hastighet på bredbandet. I bredbandet ingår fast telefonabonnemang som även kan utnyttjas som porttelefon. Plats för förvaring av cyklar och barnvagnar finns i källaren. Under sommarhalvåret får barncyklar förvaras i förvaringsrum på innergården. Förråd finns i källaren. Gemensamma utrymmen: Innergården är utrustad med möbler och grill som får användas av alla i föreningen. Soprum i gatuplan för hushållsavfall. Tvättstuga finns. Genomförda renoveringar/åtgärder: 2006 Stambyte (Ett mindre utbyte gjordes även 2013) -2004 El-stigar byttes innan föreningen bildades 2004 - 2005 Renovering av tak - 2010 Fönsterrenovering mot gatan - 2011 Radiatorventiler - 2013 Tätning av kanaler till öppna spisar - 2013 Installation av takvärmare -2014 Reparation av restaurangskorsten - 2013-2014 Fönsterrenovering mot gården Renovering av trapphuset, påbörjades 2018-2019 Torktumlarna har reparerats - 2019 Restaurangens ventilationsanläggning har reparerats - 2019 Utbyte av porttelefonsystem – 2018 Reparation av läckande värmerör i fläktrummet – 2018 Utbyte av fastighetens värmesystem (fjärrvärmeväxlare)