Stråkvägen 4B,

Stråkvägen 4B,

Solna /Råsunda, Stockholms län

RUM: 3 rum och kök
BOAREA: 106 kvm
PRIS: 9,850,000.00 kr Utgångspris
AVGIFT: 6902 I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och basutbudet för TV (leverantör Telia).
TYP: Bostadsrätt
BYGGÅR: 1910

TOWNHOUSE - LÅG SKULDSÄTTNING - GAMMAL KYRKLOKAL- PÅKOSTAD RENOVERING - 4M I TAKHÖJD

I hjärtat av Gamla Råsunda finner ni detta unika Townhouse, något man sällan finner till salu i Stor Stockholm. En gammal kyrksal från sekelskiftet har under 2016 omsorgsfullt förädlats till ett exklusivt Town House boende med egen ingång. I vacker sekelskiftesmiljö bjuds det här på 4 meter i takhöjd, enastående fönsterpartier i söder och västerläge med fint ljusinsläpp och flertalet påkostade interiöra detaljer! Fantastisk och smakfullt renoverad bostad belägen på attraktiva och lugna Stråkvägen. I ett av områdets äldsta hus Anno 1910 finner ni denna ljusa, sociala och charmiga bostad med gott om karaktär. Bostadens hisnande volym om ca 424m³ tack vare takhöjden, skapar även fina möjligheter till loft lösningar om så önskas. Bostaden är registrerad som 3rok men disponeras i dagsläget som en grandios 2rok, där det enkelt går att skapa ett sovrum till. Bostaden har nya innerglas på alla fönster som är ljud- och värmeisolerande, dessutom är alla element nya och är från Lenhovda i tidstypisk design.

Här möter modern design välrenoverat sekelskifte med genomgående breda trägolv, 4m i takhöjd, påkostat Uniform kök, rymligt badrum med kombimaskin, stora fönsterpartier från kyrksalens tid och stora sociala ytor. Mycket effektivt planerad bostad med enorma platsbyggda förvaringslösningar från Sjölinders finsnickeri där man nyttjat takhöjden till fullo. I bostaden finns en specialtillverkad spaljé mellan kök och vardagsrum som vackert avskärmar rummen och förstärker takhöjd & volym. Till bostaden hör ett rymligt källarförråd.

Föreningen är ypperligt välskött med mycket god ekonomi och väldigt låg skuldsättning. Huset är mycket väl underhållet och marken innehas med äganderätt. Alla rätt helt enkelt!

Grannen Åsa, Råsundabon sedan 50 år berättar;
Jag har bott i Råsunda under hela mitt vuxna liv, först i villa och därefter flyttade vi till BF Solgården på Stråkvägen precis intill torget (Stråket), så centralt det kan bli i Gamla Råsunda. Här har vi nära till allt! Inom några minuters promenad finns bussar in till Odenplan (max 15 minuter), tvärbanan, tunnelbanan och drygt 10 minuter bort ligger pendeltågsstationen och Mall of Scandianavia (MoS). Solna Centrum ligger bara ett stenkast bort. Här är enkelt att bo utan bil. Gillar du att cykla tar du dig in till St Eriksplan på 10 minuter eller ca 30 minuter om du hellre promenerar.

Skolor och daghem finns inom några minuters gångväg. Flera gym och en simhall likaså. Det är verkligen nära till allt, samtidigt som det finns ett lugn i området, kanske är det blandningen av de vackra villorna, fina sekelskifteshusen och Råsundavägen som mest liknar en blommande boulevard på våren. Det sjuder av liv samtidigt som det är lugnare än innanför tullarna.

Det var med stor glädje vi grannar såg hur man för drygt 5 år sedan började renovera ”kyrkan” som under ett flertal år användes som lokal. Föreningen hade sina Årsstämmor där under flera år. Förändringen var fantastisk, man gjorde en helrenovering där man lyfte fram de arkitektoniska finesserna och gjorde noggranna och tidstypiska val och blandade med moderna designklassiker till en fantastisk lägenhet.

Vår förening som heter BF Solgården har en engagerad styrelse så huset är i gott skick och har en intressant historia. ”Kyrkan” har haft flera olika funktioner, både som möteslokal för Solna Stad, söndagsskola och även som biograf. Det sägs att Sven Jerring blev portad från Råsunda och fick då låna balkongen högst upp i huset där han refererade fotbollsmatcherna på håll. Solgården har flera trivsamma gemensamma utrymmen, bland annat en inredd innergård med cykelförråd, hobbyrum och en nyrenoverad bastu med liten relaxavdelning. Så mysigt att jag gärna tar med en bok och sitter där och läser medan jag har tvättstugan.

I Gamla Råsunda har man både stads känsla och gemyt. Det är lätt att känna sig välkommen på de olika restaurangerna kring Stråket och Råsundavägen. Stråket är en levande plats och jag tycker så mycket om att man kan köpa jordgubbar på sommaren och julgranar i december. Att Enrico som har vinbaren i grannhuset dessutom brukar ställa ut stolar och bord på torget gör att det känns extra levande. På Tottvägen, Råsundas äldsta gata, ligger ett fantastiskt bageri, Le Bon Pain där jag brukar köpa frukostbröd, om jag inte stannar till och äter gofrukost på det mysiga café Mezzo som ligger i korsningen Tottvägen/ Råsundavägen. Och så måste jag bara tipsa om Stockholms kanske bästa Poké Bowl på Hanaya, också på Råsundavägen, fast mot Filmstaden till. Och apropå det, om du gillar att gå på bio, här går man snabbt både till Gamla Filmstaden eller biografen på MoS.
Men det allra bästa med Gamla Råsunda tror jag ändå är kontrasterna. Stadskänslan och närheten till naturen. Promenadvägarna i Hagaparken, långpromenaderna runt Brunnsviken med lunch på någon av restaurangerna man passerar på vägen. Eller morgonpromenaden runt sjöarna, Råstasjön och Lötsjön med sina rika fågelliv, den tar ungefär en timme och är ett fantastiskt sätt att börja dagen på.

Välkommen till Solgården och Gamla Råsunda, här är det lätt att trivas.

PLANLÖSNING

Hall
Här välkomnas man in till denna fina hall via vacker entrédörr i ek. Man möts av det genomgående och vackra golvet med breda plankor samt ljusgråa väggar.

- Egen entré från Stråkvägen med egen trapp
- Ingår platsbyggd egendesignad garderob i samma färg som vägg. Inbyggd belysning och utdragbara skohyllor. (Från Sjölinders finsnickeri)
- Vacker entrédörr i ek försett med brytskydd.
- Infällda spottar utsida entré
- Kodlås
- Larm

Badrum
Topprenoverat badrum som byggts ut för större yta och med påkostade materialval. Stilrena klinkerplattor klär väggar och golv där man även har golvvärme. Badrummet är lika smakfullt som funktionellt med utrustning bestående utav kombinerad tvätt och torktumlare, golvvärme , spegel, eldrivna handdukstorkar, tvättställ med bred kommod, inbyggd takdusch med separat handdusch, duschväggar och wc. Vackert inbyggd nisch inuti duschhörnan. Fint fönsterparti för naturligt ljusinsläpp.

- Kvalitetsdokument finns och arbetet utfört av Kvadratmeter AB
- Golvvärme, El med termostat
- Toalett, IFÖ spira, vägghängd, Rimfree,
- Inbyggd Kombimaskin Elektrolux
- Måttbeställt underskåp för kombimaskin och låda 90cm bred, höjd 40cm, djup 60cm med puschfunktion, vit högblank.
- Tak (extrabred 30cm) och handdusch, Hans Grohe,
- Tvättställ/skål, Alape´ 45cm diameter
- Blandare, Goccia
- Spegel 150x80cm, Gålö
- Belysning spegel under och i spegel från x-Frame
- Handdukstorkar från Line
- Måttbeställa duschväggar, 1m (1x1)
- Golvbrunn, Unidrain
- Taklampor, Gator, vit 2st, Dimmer
- Vackert fönster ljussatt med spotlight
- Nisch/hylla i dusch klädd i mosaik med spotlight
- Golv och väggar klädda med klinkers från Kakelspecialisten, Raw light – rett, 60x60cm

Sovrum
Harmoniskt rogivande sovrum med plats för större dubbelsäng och tillhörande sängbord. Golvytan ger dessutom plats åt övriga möbler i smak och tycke. Mycket bra platsbyggd förvaring finner man i de rejäla garderobs väggarna som löper ända upp till taket med inbyggd belysning.

- Platsbyggda garderober från golv till tak.
- Egen designade skåpdörrar, lackerade, med mässingsinslag tillverkade och monterade av Sjölinders finsnickeri AB
- Inbyggd fläkt med ventilation på taket.
- Ljusskena, 3-fas med dimmer.
- Förberett för vägghängd TV (Bakom kyl/frys/skafferi)
- Specialanpassat skåp för stege

Vardagsrum/kök
Ljust trevligt vardagsrum där stora fönsterpartier i olika väderstreck ger rummet ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger vackert trägolv med breda plankor och väggarna har målats i en ljusgrå kulör. Vardagsrummet erbjuder många fina sekelskiftesdetaljer så som fina golvsocklar, generös takhöjd, fina snickerier, spröjsade fönsterpartier och originaldörrar. Här möblerar man fördelaktigt med soffarrangemang, tillhörande soffbord och annat om så önskas. Eftersom vardagsrummet är i öppen planlösning mot köket så upplevs rummet extra luftigt och socialt med dess generösa ytor. Påkostat och vägghängt designkök från Uno form i valnöt med högkvalitativ maskinell utrustning och goda arbetsytor på bänkskiva av kvartskomposit. Välplanerad yta för större matplats.

- 11,50m x 5,60cm ca 62m2 (ca 250m3)
- Egendesignad spalje från Sjölinders finssnickeri
- Stål och fönsterkonstruktion specialbeställd från Ringströms glas (Samma design till ytterligare sovrum är möjlig)
- Kyl/frys. Miele extra bred, 75cm
- Kombiugn Siemens
- Induktionshäll från Miele, bredd 90cm och djup 42
- Vinkyl från Norcool
- Diskmaskin från Fischer & Paykel, inbyggd
- Spisfläkt, kolfilter, kåpa från Fjäråskupa, bredd 90cm, djup 50cm, höjd 120cm, med dimmerbeslysning
- Vägghängt Danskt designkök från Uno form, Classic valnöt,
- Bänksskiva i kvartskomposit, fresch concrete, 20mm,
- Planlimmad ho i rostfritt, Blanco claron
- Blandare, Strand Orust, Sväng och utdragbar pip.
- Inbyggd vägghylla med infälld el.


Förråd:
Till bostaden hör ett källarförråd

Gemensamma utrymmen:
Nyrenoverad Bastu, Tvättstuga, Cykelförråd, Hobbyrum, möblerad innergård

Tv/Bredband:
Bredband och basutbud TV via Telia.

Intresseanmälan

Karta

Stråkvägen 4B, SOLNA

Beskrivning

TOWNHOUSE - LÅG SKULDSÄTTNING - GAMMAL KYRKLOKAL- PÅKOSTAD RENOVERING - 4M I TAKHÖJD

I hjärtat av Gamla Råsunda finner ni detta unika Townhouse, något man sällan finner till salu i Stor Stockholm. En gammal kyrksal från sekelskiftet har under 2016 omsorgsfullt förädlats till ett exklusivt Town House boende med egen ingång. I vacker sekelskiftesmiljö bjuds det här på 4 meter i takhöjd, enastående fönsterpartier i söder och västerläge med fint ljusinsläpp och flertalet påkostade interiöra detaljer! Fantastisk och smakfullt renoverad bostad belägen på attraktiva och lugna Stråkvägen. I ett av områdets äldsta hus Anno 1910 finner ni denna ljusa, sociala och charmiga bostad med gott om karaktär. Bostadens hisnande volym om ca 424m³ tack vare takhöjden, skapar även fina möjligheter till loft lösningar om så önskas. Bostaden är registrerad som 3rok men disponeras i dagsläget som en grandios 2rok, där det enkelt går att skapa ett sovrum till. Bostaden har nya innerglas på alla fönster som är ljud- och värmeisolerande, dessutom är alla element nya och är från Lenhovda i tidstypisk design.

Här möter modern design välrenoverat sekelskifte med genomgående breda trägolv, 4m i takhöjd, påkostat Uniform kök, rymligt badrum med kombimaskin, stora fönsterpartier från kyrksalens tid och stora sociala ytor. Mycket effektivt planerad bostad med enorma platsbyggda förvaringslösningar från Sjölinders finsnickeri där man nyttjat takhöjden till fullo. I bostaden finns en specialtillverkad spaljé mellan kök och vardagsrum som vackert avskärmar rummen och förstärker takhöjd & volym. Till bostaden hör ett rymligt källarförråd.

Föreningen är ypperligt välskött med mycket god ekonomi och väldigt låg skuldsättning. Huset är mycket väl underhållet och marken innehas med äganderätt. Alla rätt helt enkelt!

Grannen Åsa, Råsundabon sedan 50 år berättar;
Jag har bott i Råsunda under hela mitt vuxna liv, först i villa och därefter flyttade vi till BF Solgården på Stråkvägen precis intill torget (Stråket), så centralt det kan bli i Gamla Råsunda. Här har vi nära till allt! Inom några minuters promenad finns bussar in till Odenplan (max 15 minuter), tvärbanan, tunnelbanan och drygt 10 minuter bort ligger pendeltågsstationen och Mall of Scandianavia (MoS). Solna Centrum ligger bara ett stenkast bort. Här är enkelt att bo utan bil. Gillar du att cykla tar du dig in till St Eriksplan på 10 minuter eller ca 30 minuter om du hellre promenerar.

Skolor och daghem finns inom några minuters gångväg. Flera gym och en simhall likaså. Det är verkligen nära till allt, samtidigt som det finns ett lugn i området, kanske är det blandningen av de vackra villorna, fina sekelskifteshusen och Råsundavägen som mest liknar en blommande boulevard på våren. Det sjuder av liv samtidigt som det är lugnare än innanför tullarna.

Det var med stor glädje vi grannar såg hur man för drygt 5 år sedan började renovera ”kyrkan” som under ett flertal år användes som lokal. Föreningen hade sina Årsstämmor där under flera år. Förändringen var fantastisk, man gjorde en helrenovering där man lyfte fram de arkitektoniska finesserna och gjorde noggranna och tidstypiska val och blandade med moderna designklassiker till en fantastisk lägenhet.

Vår förening som heter BF Solgården har en engagerad styrelse så huset är i gott skick och har en intressant historia. ”Kyrkan” har haft flera olika funktioner, både som möteslokal för Solna Stad, söndagsskola och även som biograf. Det sägs att Sven Jerring blev portad från Råsunda och fick då låna balkongen högst upp i huset där han refererade fotbollsmatcherna på håll. Solgården har flera trivsamma gemensamma utrymmen, bland annat en inredd innergård med cykelförråd, hobbyrum och en nyrenoverad bastu med liten relaxavdelning. Så mysigt att jag gärna tar med en bok och sitter där och läser medan jag har tvättstugan.

I Gamla Råsunda har man både stads känsla och gemyt. Det är lätt att känna sig välkommen på de olika restaurangerna kring Stråket och Råsundavägen. Stråket är en levande plats och jag tycker så mycket om att man kan köpa jordgubbar på sommaren och julgranar i december. Att Enrico som har vinbaren i grannhuset dessutom brukar ställa ut stolar och bord på torget gör att det känns extra levande. På Tottvägen, Råsundas äldsta gata, ligger ett fantastiskt bageri, Le Bon Pain där jag brukar köpa frukostbröd, om jag inte stannar till och äter gofrukost på det mysiga café Mezzo som ligger i korsningen Tottvägen/ Råsundavägen. Och så måste jag bara tipsa om Stockholms kanske bästa Poké Bowl på Hanaya, också på Råsundavägen, fast mot Filmstaden till. Och apropå det, om du gillar att gå på bio, här går man snabbt både till Gamla Filmstaden eller biografen på MoS.
Men det allra bästa med Gamla Råsunda tror jag ändå är kontrasterna. Stadskänslan och närheten till naturen. Promenadvägarna i Hagaparken, långpromenaderna runt Brunnsviken med lunch på någon av restaurangerna man passerar på vägen. Eller morgonpromenaden runt sjöarna, Råstasjön och Lötsjön med sina rika fågelliv, den tar ungefär en timme och är ett fantastiskt sätt att börja dagen på.

Välkommen till Solgården och Gamla Råsunda, här är det lätt att trivas.

Hall
Här välkomnas man in till denna fina hall via vacker entrédörr i ek. Man möts av det genomgående och vackra golvet med breda plankor samt ljusgråa väggar.

- Egen entré från Stråkvägen med egen trapp
- Ingår platsbyggd egendesignad garderob i samma färg som vägg. Inbyggd belysning och utdragbara skohyllor. (Från Sjölinders finsnickeri)
- Vacker entrédörr i ek försett med brytskydd.
- Infällda spottar utsida entré
- Kodlås
- Larm

Badrum
Topprenoverat badrum som byggts ut för större yta och med påkostade materialval. Stilrena klinkerplattor klär väggar och golv där man även har golvvärme. Badrummet är lika smakfullt som funktionellt med utrustning bestående utav kombinerad tvätt och torktumlare, golvvärme , spegel, eldrivna handdukstorkar, tvättställ med bred kommod, inbyggd takdusch med separat handdusch, duschväggar och wc. Vackert inbyggd nisch inuti duschhörnan. Fint fönsterparti för naturligt ljusinsläpp.

- Kvalitetsdokument finns och arbetet utfört av Kvadratmeter AB
- Golvvärme, El med termostat
- Toalett, IFÖ spira, vägghängd, Rimfree,
- Inbyggd Kombimaskin Elektrolux
- Måttbeställt underskåp för kombimaskin och låda 90cm bred, höjd 40cm, djup 60cm med puschfunktion, vit högblank.
- Tak (extrabred 30cm) och handdusch, Hans Grohe,
- Tvättställ/skål, Alape´ 45cm diameter
- Blandare, Goccia
- Spegel 150x80cm, Gålö
- Belysning spegel under och i spegel från x-Frame
- Handdukstorkar från Line
- Måttbeställa duschväggar, 1m (1x1)
- Golvbrunn, Unidrain
- Taklampor, Gator, vit 2st, Dimmer
- Vackert fönster ljussatt med spotlight
- Nisch/hylla i dusch klädd i mosaik med spotlight
- Golv och väggar klädda med klinkers från Kakelspecialisten, Raw light – rett, 60x60cm

Sovrum
Harmoniskt rogivande sovrum med plats för större dubbelsäng och tillhörande sängbord. Golvytan ger dessutom plats åt övriga möbler i smak och tycke. Mycket bra platsbyggd förvaring finner man i de rejäla garderobs väggarna som löper ända upp till taket med inbyggd belysning.

- Platsbyggda garderober från golv till tak.
- Egen designade skåpdörrar, lackerade, med mässingsinslag tillverkade och monterade av Sjölinders finsnickeri AB
- Inbyggd fläkt med ventilation på taket.
- Ljusskena, 3-fas med dimmer.
- Förberett för vägghängd TV (Bakom kyl/frys/skafferi)
- Specialanpassat skåp för stege

Vardagsrum/kök
Ljust trevligt vardagsrum där stora fönsterpartier i olika väderstreck ger rummet ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger vackert trägolv med breda plankor och väggarna har målats i en ljusgrå kulör. Vardagsrummet erbjuder många fina sekelskiftesdetaljer så som fina golvsocklar, generös takhöjd, fina snickerier, spröjsade fönsterpartier och originaldörrar. Här möblerar man fördelaktigt med soffarrangemang, tillhörande soffbord och annat om så önskas. Eftersom vardagsrummet är i öppen planlösning mot köket så upplevs rummet extra luftigt och socialt med dess generösa ytor. Påkostat och vägghängt designkök från Uno form i valnöt med högkvalitativ maskinell utrustning och goda arbetsytor på bänkskiva av kvartskomposit. Välplanerad yta för större matplats.

- 11,50m x 5,60cm ca 62m2 (ca 250m3)
- Egendesignad spalje från Sjölinders finssnickeri
- Stål och fönsterkonstruktion specialbeställd från Ringströms glas (Samma design till ytterligare sovrum är möjlig)
- Kyl/frys. Miele extra bred, 75cm
- Kombiugn Siemens
- Induktionshäll från Miele, bredd 90cm och djup 42
- Vinkyl från Norcool
- Diskmaskin från Fischer & Paykel, inbyggd
- Spisfläkt, kolfilter, kåpa från Fjäråskupa, bredd 90cm, djup 50cm, höjd 120cm, med dimmerbeslysning
- Vägghängt Danskt designkök från Uno form, Classic valnöt,
- Bänksskiva i kvartskomposit, fresch concrete, 20mm,
- Planlimmad ho i rostfritt, Blanco claron
- Blandare, Strand Orust, Sväng och utdragbar pip.
- Inbyggd vägghylla med infälld el.


Förråd:
Till bostaden hör ett källarförråd

Gemensamma utrymmen:
Nyrenoverad Bastu, Tvättstuga, Cykelförråd, Hobbyrum, möblerad innergård

Tv/Bredband:
Bredband och basutbud TV via Telia.

Fakta

Byggnaden

Byggnadstyp: Flerbostadshus

Byggnadsår: 1910

Uppvärmning: Fjärrvärme

Datum: 2019-11-29

Energiklass: E

Allmänt om fastigheten

Andel i Föreningen: 6.697

Elkostnad: 3240

Försäkring: 6226

Antal personer i hushållet: 3

Föreningen

Föreningen: BF Solgången u.p.a är en äkta förening som äger och förvaltar fastigheten Eken 2 på adressen Stråkvägen 4B i Solna. Föreningen består av 25 bostadsrätter om totalt 2 271 kvm och 1 lokal om 100 kvm. En lägenhet har upplåtits som bostadsrätt under 2021. Avgift: I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och basutbudet för TV (leverantör Telia). Bostadsrättstilläg står individuell medlem för. Enligt styrelsen (24/8-2022) finns det i dagsläget inte några inplanerade avgiftshöjningar. Utförda renoveringar: 2018 - Stamspolning 2019 - Renovering hiss Stenpolering och polish i trapphus 2020 - Påbörjad renovering av balkonger mot Stråkvägen Besiktning av fastigheten och upprättande av 30-årig underhållsplan Påbörjad renovering av bastu- och relaxavdelning samt partiellt stambyte 2021 - Byte av KV-rör till alupex och avstängningsventiler. Asbestsanering i källaren, samt isolering av kall- och varmvatten rör samt värmerör Byte av trall på terass för vindslägenhet 4B 1501 samt målat plåttak under terrassen Renovering och målning av fönster i vindslägenheter 4A 1501 och 4B 1503 mot Stråkvägen Upprättande av Brandskyddsdokumentation (SBA) Montering av taksäkerhet mot Stråkvägen samt innergård Filmning av liggande avlopp i källaren Framtida underhåll: Åtgärd av liggande avlopps stam i källaren Förstudie fönsterbesiktning Slipning och lackning av entredörrar Stamspolning Beskärning träd på Parkvägen och lönnen på innergården Montera taksäkerhet mot Parkvägen och innergård. Parkering: Föreningen erbjuder ej någon parkering. Gemensamma utrymmen: bastu- och relaxavdelning och innergård. Tv/Bredband: Bredband och basutbud TV via Telia. Övrigt: Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.