Råsundavägen 127, 5tr,

Råsundavägen 127, 5tr,

Solna /Råsunda, Stockholms län

RUM: 4 rum och kök
BOAREA/BIAREA: 110 kvm / 22 kvm
PRIS: 7,995,000.00 kr Utgångspris
AVGIFT: 4654 I avgiften ingår värme, vatten, nuvarande ägare har tillgång till förråd med egen ingång på samma våningsplan.
TYP: Bostadsrätt
BYGGÅR: 1912

Välkommen till denna unika vindsfyra högst upp bland takåsarna med en golvyta om 132kvm (ca 110 kvm boa & ca 22 kvm bia) mitt på Solnas paradgata i Gamla Råsunda. Här ges nu chansen att få flytta in i denna fantastiska vindslägenhet fördelat på två plan. Stilrent och tidsenligt renoverad våning med flertalet påkostade materialval. Hissen tar dig hela vägen upp till entréplanet.

Bostaden bjuder på en mängd kvalitéer med en fantastisk takhöjd upp till nock, synliga takbjälkar, takfönster, optimala förvaringsmöjligheter både i & utanför bostaden och en fantastisk insynsfri vy ut över grannhusens vackra sekelskifteshus och bortom Arenastadens skyline.

Den väldisponerade planlösningen inbjuder till socialt umgänge och gör detta till ett utmärkt boende för en familj. Läget högst upp bland takåsarna i ett vackert sekelskifteshus anno 1912 kan knappast bli mer rofyllt och tillsammans med vindskaraktären ges en mysig ombonad känsla. Lägenheten är fördelad på två plan i etage med sällskapsrum, tre sovrum och badrum. Köket bjuder på gott om yta vilket gör matlagningen till ett nöje och här ryms ett matbord för upp till 8-10 middagsgäster. Från hallen med förvaring bakom bred skjutdörrsgarderob nås det rymliga badrummet med bla. dusch, tvättmaskin, torkmaskin. Badrummet är stort nog att bygga om till 2 badrum om så önskas. Till vänster om hallen finner man bostadens kronjuvel, sällskapsrummet med en fantastisk takhöjd på dryga fem meter och ett etageplan med takfönster. Sällskapsrummet bjuder på vackra spröjsade fönster, synliga takbjälkar och en otrolig rymd som skapar den rätta vindskaraktären. Från sällskapsrummet når man bostadens master-bedroom med fantastisk rymd där de idag har en 220m säng i bredd.

På samma våningsplan som lägenhetens entréplan finns ett rymligt förråd som disponeras av lägenhetsinnehavaren. Utrymmet är stort med gott om plats för barnvagn, fritidsutrustning, kläder mm. I lägenhetens övre plan har man ytterligare ett förråd med bra förvaring (i lägenheten), även i ett utav sovrummen finns ett mindre vindsförråd som nås via lucka.

Föreningen är välskött med god ekonomi och väldigt låg skuldbörda, där de endast har ca 887kr i lån per kvm boyta. Flera av de större renoveringarna är genomförda. Det vackra trapphuset är totalrenoverat till originalskick från 1912 med schackrutigt stengolv och ljusa väggar. På våningsplanen finns vädringsbalkonger som kan utnyttjas av de boende i huset, spröjsade dörrar släpper in rikligt med ljus in i trapphuset. I källaren finns plats för cyklar och här ligger tvättstugan. På innergården finns en skyddad lekplats med gungor och sandlåda som omges av träd och buskar som skapar en grön oas mellan de färgglada sekelskifteshusen. Här finns grillmöjligheter och här samlas många grannar för en pratstund medan barnen leker.

Här bor man i Råsundas och Solnas mest eftertraktade läge intill Solparken och Gamla Råsundas äldsta fastigheter. Området inger innerstadskänsla fast något lummigare med charmiga stråk och och Råsundavägen som erbjuder restauranger, caféer, livsmedelsbutiker och småbutiker. Bara ca två minuters promenad från porten ligger närmsta Ica butik vid charmiga stråket, blomsterbutik, bageri, Enricos som bara serverar kvalitetsviner från Italien. På Råsundavägen mot Solna station har man också El Gaucho kött och delikatess – här kan man köpa svensk kött av absolut högsta kvalitet. Lite längre upp på Råsundavägen åt andra hållet ligger Råsundas egen SF- biograf som presenterar det senaste från filmvärlden. I Gamla Filmstaden har man också restaurang Regissörsvillan med högkvalitativ mat. För de som gillar natur och vackra promenadstråk/motionsspår så ligger både Råstasjön och Lötsjön i närheten. Gångavstånd även till Hagaparken och Solna Centrum och Mall Of Scandinavia med dess stora utbud av butiker och service. Goda kommunikationer utmed Råsundavägen med buss 515 som tar dig till Odenplan på en kvart. Tunnelbanans blå linje (Näckrosen och Solna C) tar dig till T-centralen på 10 minuter samt bekvämt gångavstånd till pendeltåg vid Solna Station. Från Solna C har man också tvärbanan.

Solna som kommun växer något enormt. Bland annat byggs Solna och Vasastaden ihop och gör att Stockholms innerstad och Solna växer ihop. Inte minst Gamla Råsunda inger innerstadskaraktär med sin äldre bebyggelse. Arenastaden, Friends Arena och Mall of Scandinavia (Skandinaviens största köpcentrum) ligger på några få minuters promenad från bostaden. Arenastadens shoppingmall kommer att vara ett fullvärdigt alternativ, inte bara till Stockholm city, utan även till många internationella motsvarigheter med dess arkitektur, flaggskeppsbutiker, restauranger och evenemang utöver det vanliga.

PLANLÖSNING

HALL
Efter att ha tagit hissen hela vägen upp till femte våningsplanet och klivit innanför tröskeln finns det gott om plats för av hängning direkt till vänster bakom skjutdörrar. Hallen rymmer även en praktisk hallmöbel om så önskas. Direkt vid entrén möts man av genomgående vackert trägolv från siljan med golvvärme under och här får man prov på att detta är något utöver det vanliga.

KÖK
Stort och trivsamt sällskapskök som gör matlagningen till ett nöje. Stilrent renoverat med nya bänkskivor i kvartskomposit samt ny diskho. Här finns all maskinell utrustning, gott om arbetsyta och förvaring bakom vita skåp samt finsnickrade & platsbyggda hyllor av träslag. Den maskinella utrustningen består av ny spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Stor yta invid fönsterpartiet för matplats för 8-10 personer. Väggarna är målade i vit kulör och på golvet ligger det vackra trägolvet.

VARDAGSRUM
I centrum står bostaden grandiosa sällskapsrum som bjuder på en fantastisk atmosfär med sina dryga fem meter i takhöjd. Här finns mycket att bli förtjust i, de synliga takbjälkarna, det vackra spröjsade fönsterpartiet med vacker vy över Råsundas takåsar, det genomgående vackra trägolvet och mycket mer. Sammantaget är detta ljust och luftigt rum med gott om möbleringsalternativ.

ETAGEPLAN
Etageplanet nås via en svängd trapp från vardagsrummet. Här uppe finns det många möjligheter för nyttjande. Rummet använd idag som kombinerat gäst- och arbetsrum. Går med fördel att möblera med större kontinentalsäng, soffbord, soffa och skrivbord. Det går också att nyttja som en försträckning utav vardagsrummet. Trivsamt insynsfritt takfönster med enastående vy över Råsunda och Arenastadens skyline. Här finns även en inredd och mycket rymlig kattvind i anslutning till etageplanet som rymmer mycket förvaring.

SOVRUM 2
Enormt sovrum tillika master-bedroom med generösa ytor för större kontinentalsäng, byråer och annat om så önskas. I dagsläget finnes en större säng om 220cm bredd i sovrummet. Flera platsbyggda garderober med vita speglade dörrar som erbjuder fantastiska förvaringsmöjligheter. Även här finns ett vackert spröjsat fönsterparti som blir som en vacker tavla i rummet.

SOVRUM 3
Via hallen nås detta rymliga sovrum som idag nyttjas som barnrum. Ett rofyllt rum med charmiga vinklar och snedtak som också bjuder till olika möbleringsalternativ. Trivsamt fönsterparti i insynsfritt och fritt läge. Här finns yta för säng, skrivbord, garderober och annan möblering om så önskas. Vitmålade väggar och vackert trägolv. Även här finns en gömd kattvind som bjuder på extra förvaring.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger bostadens rymliga badrum som får räknas som ovanligt stort för lägenhetstypen. Väggarna är helkaklade med stora vita kakelplattor och på golvet, som har golvvärme, ligger mörkt klinker. Här finns tvättmaskin och torkmaskin placerade under en arbetsbänk, toalett, duschhörna, handdukstork, kommod med ovansittande spegelskåp, förvaringsskåp på vägg samt stort badrumsskåp integrerat i ena väggen. Möjlighet finns att skapa ett extra badrum med ingång från master-bedroom och ta viss yta från befintligt badrum.

FÖRRÅD
Till bostaden följer ett rymligt förråd om ca 3kvm som ligger precis utanför bostadens ytterdörr på samma våningsplan.
Möjligheten finns även att hyra ytterligare ett förråd i källaren till en mindre kostnad om 50kr/mån.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en gemensam tvättstuga. Det finns även cykelförråd samt gård med samfällighetsförening.

FÖRENING
Ekonomiskt stark förening med väldigt låg skuldsättning om 887kr/kvm boyta och de flesta större renoveringar gjorda.

Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Karta

Råsundavägen 127, 5tr, Solna

Beskrivning

Välkommen till denna unika vindsfyra högst upp bland takåsarna med en golvyta om 132kvm (ca 110 kvm boa & ca 22 kvm bia) mitt på Solnas paradgata i Gamla Råsunda. Här ges nu chansen att få flytta in i denna fantastiska vindslägenhet fördelat på två plan. Stilrent och tidsenligt renoverad våning med flertalet påkostade materialval. Hissen tar dig hela vägen upp till entréplanet.

Bostaden bjuder på en mängd kvalitéer med en fantastisk takhöjd upp till nock, synliga takbjälkar, takfönster, optimala förvaringsmöjligheter både i & utanför bostaden och en fantastisk insynsfri vy ut över grannhusens vackra sekelskifteshus och bortom Arenastadens skyline.

Den väldisponerade planlösningen inbjuder till socialt umgänge och gör detta till ett utmärkt boende för en familj. Läget högst upp bland takåsarna i ett vackert sekelskifteshus anno 1912 kan knappast bli mer rofyllt och tillsammans med vindskaraktären ges en mysig ombonad känsla. Lägenheten är fördelad på två plan i etage med sällskapsrum, tre sovrum och badrum. Köket bjuder på gott om yta vilket gör matlagningen till ett nöje och här ryms ett matbord för upp till 8-10 middagsgäster. Från hallen med förvaring bakom bred skjutdörrsgarderob nås det rymliga badrummet med bla. dusch, tvättmaskin, torkmaskin. Badrummet är stort nog att bygga om till 2 badrum om så önskas. Till vänster om hallen finner man bostadens kronjuvel, sällskapsrummet med en fantastisk takhöjd på dryga fem meter och ett etageplan med takfönster. Sällskapsrummet bjuder på vackra spröjsade fönster, synliga takbjälkar och en otrolig rymd som skapar den rätta vindskaraktären. Från sällskapsrummet når man bostadens master-bedroom med fantastisk rymd där de idag har en 220m säng i bredd.

På samma våningsplan som lägenhetens entréplan finns ett rymligt förråd som disponeras av lägenhetsinnehavaren. Utrymmet är stort med gott om plats för barnvagn, fritidsutrustning, kläder mm. I lägenhetens övre plan har man ytterligare ett förråd med bra förvaring (i lägenheten), även i ett utav sovrummen finns ett mindre vindsförråd som nås via lucka.

Föreningen är välskött med god ekonomi och väldigt låg skuldbörda, där de endast har ca 887kr i lån per kvm boyta. Flera av de större renoveringarna är genomförda. Det vackra trapphuset är totalrenoverat till originalskick från 1912 med schackrutigt stengolv och ljusa väggar. På våningsplanen finns vädringsbalkonger som kan utnyttjas av de boende i huset, spröjsade dörrar släpper in rikligt med ljus in i trapphuset. I källaren finns plats för cyklar och här ligger tvättstugan. På innergården finns en skyddad lekplats med gungor och sandlåda som omges av träd och buskar som skapar en grön oas mellan de färgglada sekelskifteshusen. Här finns grillmöjligheter och här samlas många grannar för en pratstund medan barnen leker.

Här bor man i Råsundas och Solnas mest eftertraktade läge intill Solparken och Gamla Råsundas äldsta fastigheter. Området inger innerstadskänsla fast något lummigare med charmiga stråk och och Råsundavägen som erbjuder restauranger, caféer, livsmedelsbutiker och småbutiker. Bara ca två minuters promenad från porten ligger närmsta Ica butik vid charmiga stråket, blomsterbutik, bageri, Enricos som bara serverar kvalitetsviner från Italien. På Råsundavägen mot Solna station har man också El Gaucho kött och delikatess – här kan man köpa svensk kött av absolut högsta kvalitet. Lite längre upp på Råsundavägen åt andra hållet ligger Råsundas egen SF- biograf som presenterar det senaste från filmvärlden. I Gamla Filmstaden har man också restaurang Regissörsvillan med högkvalitativ mat. För de som gillar natur och vackra promenadstråk/motionsspår så ligger både Råstasjön och Lötsjön i närheten. Gångavstånd även till Hagaparken och Solna Centrum och Mall Of Scandinavia med dess stora utbud av butiker och service. Goda kommunikationer utmed Råsundavägen med buss 515 som tar dig till Odenplan på en kvart. Tunnelbanans blå linje (Näckrosen och Solna C) tar dig till T-centralen på 10 minuter samt bekvämt gångavstånd till pendeltåg vid Solna Station. Från Solna C har man också tvärbanan.

Solna som kommun växer något enormt. Bland annat byggs Solna och Vasastaden ihop och gör att Stockholms innerstad och Solna växer ihop. Inte minst Gamla Råsunda inger innerstadskaraktär med sin äldre bebyggelse. Arenastaden, Friends Arena och Mall of Scandinavia (Skandinaviens största köpcentrum) ligger på några få minuters promenad från bostaden. Arenastadens shoppingmall kommer att vara ett fullvärdigt alternativ, inte bara till Stockholm city, utan även till många internationella motsvarigheter med dess arkitektur, flaggskeppsbutiker, restauranger och evenemang utöver det vanliga.

HALL
Efter att ha tagit hissen hela vägen upp till femte våningsplanet och klivit innanför tröskeln finns det gott om plats för av hängning direkt till vänster bakom skjutdörrar. Hallen rymmer även en praktisk hallmöbel om så önskas. Direkt vid entrén möts man av genomgående vackert trägolv från siljan med golvvärme under och här får man prov på att detta är något utöver det vanliga.

KÖK
Stort och trivsamt sällskapskök som gör matlagningen till ett nöje. Stilrent renoverat med nya bänkskivor i kvartskomposit samt ny diskho. Här finns all maskinell utrustning, gott om arbetsyta och förvaring bakom vita skåp samt finsnickrade & platsbyggda hyllor av träslag. Den maskinella utrustningen består av ny spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Stor yta invid fönsterpartiet för matplats för 8-10 personer. Väggarna är målade i vit kulör och på golvet ligger det vackra trägolvet.

VARDAGSRUM
I centrum står bostaden grandiosa sällskapsrum som bjuder på en fantastisk atmosfär med sina dryga fem meter i takhöjd. Här finns mycket att bli förtjust i, de synliga takbjälkarna, det vackra spröjsade fönsterpartiet med vacker vy över Råsundas takåsar, det genomgående vackra trägolvet och mycket mer. Sammantaget är detta ljust och luftigt rum med gott om möbleringsalternativ.

ETAGEPLAN
Etageplanet nås via en svängd trapp från vardagsrummet. Här uppe finns det många möjligheter för nyttjande. Rummet använd idag som kombinerat gäst- och arbetsrum. Går med fördel att möblera med större kontinentalsäng, soffbord, soffa och skrivbord. Det går också att nyttja som en försträckning utav vardagsrummet. Trivsamt insynsfritt takfönster med enastående vy över Råsunda och Arenastadens skyline. Här finns även en inredd och mycket rymlig kattvind i anslutning till etageplanet som rymmer mycket förvaring.

SOVRUM 2
Enormt sovrum tillika master-bedroom med generösa ytor för större kontinentalsäng, byråer och annat om så önskas. I dagsläget finnes en större säng om 220cm bredd i sovrummet. Flera platsbyggda garderober med vita speglade dörrar som erbjuder fantastiska förvaringsmöjligheter. Även här finns ett vackert spröjsat fönsterparti som blir som en vacker tavla i rummet.

SOVRUM 3
Via hallen nås detta rymliga sovrum som idag nyttjas som barnrum. Ett rofyllt rum med charmiga vinklar och snedtak som också bjuder till olika möbleringsalternativ. Trivsamt fönsterparti i insynsfritt och fritt läge. Här finns yta för säng, skrivbord, garderober och annan möblering om så önskas. Vitmålade väggar och vackert trägolv. Även här finns en gömd kattvind som bjuder på extra förvaring.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger bostadens rymliga badrum som får räknas som ovanligt stort för lägenhetstypen. Väggarna är helkaklade med stora vita kakelplattor och på golvet, som har golvvärme, ligger mörkt klinker. Här finns tvättmaskin och torkmaskin placerade under en arbetsbänk, toalett, duschhörna, handdukstork, kommod med ovansittande spegelskåp, förvaringsskåp på vägg samt stort badrumsskåp integrerat i ena väggen. Möjlighet finns att skapa ett extra badrum med ingång från master-bedroom och ta viss yta från befintligt badrum.

FÖRRÅD
Till bostaden följer ett rymligt förråd om ca 3kvm som ligger precis utanför bostadens ytterdörr på samma våningsplan.
Möjligheten finns även att hyra ytterligare ett förråd i källaren till en mindre kostnad om 50kr/mån.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en gemensam tvättstuga. Det finns även cykelförråd samt gård med samfällighetsförening.

FÖRENING
Ekonomiskt stark förening med väldigt låg skuldsättning om 887kr/kvm boyta och de flesta större renoveringar gjorda.

Fakta

Byggnaden

Byggnadstyp: Flerbostadshus

Byggnadsår: 1912

Uppvärmning: Fjärrvärme

Energiklass: None

Allmänt om fastigheten

Andel i Föreningen: 6.965

Andel av årsavgift: 6.96

Föreningen

Föreningen: Brf Torkskåpet, Oxeln 3 förvärvade fastigheten 1999 och är en äkta bostadsrättsförening med 15 lägenheter. Kommande/Gjorda renoveringar Föreningen för ventilationsåtgärder och beräknas vara klart hösten 2019 Gjorde renoveringar: Stambyte 1993 El stigar och omdragning av el i en lägenhet 1993 Renovering av tak 1993 Renovering av hiss 1993 Ny värmepanna 1993 Målning av fönster 2003 Nya tvättmaskiner 2003 Ny torktumlare 1 2005 Tillbyggnad av balkonger mot gården 2007 Ny torktumlare 2 2010 Säkerhetsdörrar till alla lägenheter 2012 Trapphusrenovering i tidstypisk stil 2012 Renovering av rökkanaler 2012 Nytt torkskåp 2013 Renovering av vädringsbalkonger 2014 Målning av fönster, utsidan och mellan 2015 Byte av gasservisledning 2015 Stuprör mot gården omdragna 2015 Renovering av balkongräcke mot gatan 2016 Målning av entréportal, blev längs fasaden, trapphusfönster 2016 Byte av stamventiler 2017 Byte av trasiga radiatorventiler i lägenheter 2017 Nytt expansionskärl till värmepumpen 2018 Ny varmvattenpump och backventil 2018